(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Šlehačková (aneb Tiramisu po mém, chcete-li)

Potřebné ingredience
1 pomazánkové máslo, 1 zakysaná smetana, 2 šlehačky, dvě kávové lžičky ztužovadla, uvařená silná káva, rum, 2 banány, piškoty, hořké kakao na posypání
Postup přípravy
Šlehačem smícháme pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, šlehačky a dvě kávové lžičky ztužovadla. Uvaříme silnou kávu (turka), přecedíme a přimícháme rum (podle chuti). Banány nakrájíme na kolečka.
Na dno pekáčku naskládáme piškoty (mě se osvědčily Penízek) namočené v rumové kávě, poklademe částí ušlehané hmoty, další vrstvu tvoří opět piškoty. Na ně poklademe banány nakrájené na kolečky a zbytek šlehačkové hmoty. Celé hustě posypeme kakaem.
Uložíme do ledničky a necháme uležet, nejlépe přes noc.
(Tento recept jsem našla zde, ale upravila jsem si ho podle své chuti)
Na dno pekáčku naskládáme piškoty (mě se osvědčily Penízek) namočené v rumové kávě, poklademe částí ušlehané hmoty, další vrstvu tvoří opět piškoty. Na ně poklademe banány nakrájené na kolečky a zbytek šlehačkové hmoty. Celé hustě posypeme kakaem.
Uložíme do ledničky a necháme uležet, nejlépe přes noc.
(Tento recept jsem našla zde, ale upravila jsem si ho podle své chuti)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
18. 10. 2009, 23:28






nahlásit